Elektrische kachels 3000 watt

Als je op zoek bent naar een elektrische kachel met power dan kom je al snel op een model met een vermogen van 3000 watt. Afhankelijk van de ruimte waarin je die plaatst, kan je de keuze maken uit een keramische kachel, een straalkachel een ventilatorkachel of een convectorkachel met 3000 watt. Lees meer

Gerelateerde categorieën (3)

De 3 beste elektrische kachels 3000 watt van 2023


Hieronder staat een lijstje met elektrische kachels met 3000 watt om jou een indruk te geven wat mogelijk is. Wellicht staat jouw 3000 watt kachel hier ook tussen.

1. Eldom convector elektrische verwarming 3000Watt


De Eldom convector elektrische verwarming 3000Watt is een convectorkachel. Dat wil zeggen dat de koude lucht wordt aangezogen en via een rvs element verwarmd wordt en weer aan de bovenkant uitgeblazen. In tegenstelling tot een ventilatorkachel is de luchtstroom niet te richten. Deze convectorkachel van 3000 watt heeft echter voldoende power om een kamer snel op temperatuur te brengen. Overigens is de Eldom convector elektrische verwarming 3000Watt ook geschikt voor de badkamer en voldoet aan norm IP24. De dubbele isolatie betekent een stapje hoger dan aarding.

Het radiatormodel is slank en kan met een beugel aan de wand worden gemonteerd. De convector kachel van 3000 watt heeft diverse moderne snufjes zoals een digitaal bedieningspaneel dat bij donker minder fel is. De thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur niet meer dan 0,1° C afwijkt van de ingestelde waarde. Een ingebouwde timer is 72 uur in te stellen bij deze convector kachel van 3000 watt. Daarnaast is er een veilig kinderslot en kan de vorstbeveiliging ingeschakeld worden. Bij oververhitting of omvallen schakelt de Eldom convector elektrische verwarming 3000Watt onmiddellijk uit.

2. MaxxHome Werkplaatskachel


Op zoek naar een goedkope ventilatorkachel voor een werkplaats, marktkraam of andere binnenruimte. De MaxxHome Werkplaatskachel heeft 3 standen: alleen ventilator, verwarming op 1650 watt en verwarming op 3000 watt. Met het handvat is de kachel eenvoudig te verplaatsen. De MaxxHome Werkplaatskachel heeft een aardestekker en een geïntegreerd snoer van 1,5 meter. Het grote voordeel ten opzichte van een kachel op gas of olie is dat deze ventilatorkachel geen zuurstof verbruikt.

Daardoor is de werkplaatskachel van 3000 watt ook geschikt voor iedere binnenruimte. De kachel ziet er stoer uit en is compact zodat deze eenvoudig is te plaatsen. De bediening geschiedt via de knoppen op het apparaat. Er is een thermostaat waarmee je voor een gelijkmatige temperatuur kan zorgen. De MaxxHome Werkplaatskachel is bedoeld voor een droge ruimte. Uiteraard moet je geen kleding of andere zaken op of dichtbij deze werkplaatskachel van 3000 watt plaatsen. De ventilatorkachel van 3000 watt beschikt over een beveiliging tegen oververhitting, maar voorkomen is beter dan genezen. Bij het maximum vermogen van 3000 watt vraagt de kachel het een en ander van de elektrische bedrading. Let dus op bij inschakelen van zware apparatuur.

3. Eurom EK3201 Ventilatorkachel


De Eurom EK3201 Ventilatorkachel is een goedkope werkplaatskachel, ook geschikt voor een garage of schuur. Met een vermogen van 3000 watt en een ventilator kan je hiermee snel een flinke ruimte op temperatuur brengen en houden. Hoewel je het best de Eurom EK3201 Ventilatorkachel op een droog plekje kan neerzetten, is deze bestand tegen spatwater volgens norm IP24. De Eurom EK3201 elektrische kachel van 3000 watt is eenvoudig te verplaatsen via de draagbeugel met een gewicht van 3 kilo. Afhankelijk van de ruimte kan je drie standen gebruiken: 1000, 2000 of 3000 watt. Het went erg snel welke stand het meest geschikt is voor een ruimte of temperatuur.

De Eurom EK3201 Ventilatorkachel heeft een thermostaat die je eenvoudig kan inschakelen en de ruimte op een constante temperatuur houdt. Deze kachel heeft een snoer van 1,3 meter. Let op bij het gebruik van een verlengsnoer, omdat deze geschikt moet zijn voor 3000 watt. Bij oververhitting schakelt de Eurom EK3201 Ventilatorkachel vanzelf uit. Het spreekt echter vanzelf dat je brandbare stoffen uit de nabijheid van deze ventilator kachel moet houden. Voor deze prijs krijg je beslist kwaliteit.

Wat je moet weten over een elektrische kachel van 3000 watt


Als je kiest voor elektrische verwarming van 3000 watt kan dat voor thuis zijn en dan zijn er mooie convectormodellen. De meeste kachels met een dergelijk vermogen zijn specifiek bedoeld voor een werkplaats, schuur, garage etc. Dat wordt in het algemeen ook zo aangeduid. Dat zijn het algemeen stoere ventilatorkachels van 3000 watt die je makkelijk kan (ver)plaatsen.

Indien de ruimte waarin je een dergelijke 3000 watt kachel plaatst niet gegarandeerd droog is, kies dan voor een exemplaar dat voldoet aan de IP24 normen. Hou er wel rekening mee dat een droge plaats de levensduur verlengt. Een ventilatorkachel van 3000 watt zorgt voor snelle en gerichte verwarming van een ruimte en is wat meer lawaaiig dan andere modellen, zoals een keramische kachel van 3000 watt of een straalkachel van 3000 watt.

Hoe is het verbruik van een elektrische kachel van 3000 watt?


Hoeveel verbruikt een elektrische kachel van 3000 watt? Het verbruik van een elektrische kachel op vol vermogen van 3000 watt bedraagt 3 kWh per uur. Let daarom op dat je de meest efficiënte stand gebruikt als je gaat voor een dergelijke elektrische radiator van 3000 watt.

Aandachtspunten bij een 3000 watt kachel


Een elektrische kachel met een vermogen van 3000 watt vraagt om een stevige elektrische bedrading. Het is dus opletten wat jouw stoppenkast aankan indien je naast de elektrische kachel ook nog andere apparaten met hoog vermogen inschakelt. Elektrische kachels worden het warmst op de plek waar de warme lucht de kachel verlaat. Deze uitlaat kan wel 50° C worden. Let derhalve goed op dat er geen brandbare stoffen in de buurt van de 3000 watt kachel zijn. Zorg ook altijd voor een stabiele ondergrond zodat de kachel van 3000 watt niet omvallen kan.

Conclusie: de beste elektrische kachel van 3000 watt


Een elektrische kachel met een vermogen van 3000 watt hoeft niet duur te zijn indien je een exemplaar zoekt voor een werkplaats, schuur of garage. Er zijn echter ook modellen die de kamers thuis comfortabel warm kunnen maken. Hieronder een drietal voorbeelden.

1. Eldom convector elektrische verwarming 3000Watt
2. MaxxHome Werkplaatskachel met 3000 watt
3. Eurom EK3201 elektrische kachel 3000 watt