Elektrische kachels 2000 watt

In deze categorie is het grootste aanbod. Je vindt vrijwel iedere soort elektrische kachel met een vermogen van 2000 watt: convectorkachels, keramische kachels, maar ook straal-, ventilator- en sfeerkachels. Met een vermogen van 2000 watt kan je snel en efficiënt een ruimte van ongeveer 20-25 m2 (bij)verwarmen. Hieronder vind je een drietal goede voorbeelden. Verder lees je hoe het zit met het verbruik van een 2000 watt kachel en wat een kachel van 2000 watt per uur ongeveer kost. Lees meer

Gerelateerde categorieën (3)

Uitgelicht: de 3 beste elektrische kachel van 2000 watt


Op zoek naar de beste elektrische kachel van 2000 watt? Hieronder vind je drie voorbeelden van goede elektrische kachels met een vermogen van 2000 watt.

1. Auronic Elektrische Kachel


De Auronic Elektrische Kachel – Convectorkachel met Thermostaat en Afstandsbediening is een convector kachel die lekker gemakkelijk te gebruiken is. Dit is vooral te danken aan het compacte formaat. Zo kan je deze op allerlei plekken in de ruimte plaatsen, zonder dat deze in de weg staat. Het voordeel daarvan is dus ook dat je er alle soorten plekken op een fijne manier mee warm kan krijgen.

De elektrische kachel is ook nog eens op verschillende manieren instellen. Dat maakt het dus ook net wat gemakkelijker om precies op maat een ruimte te verwarmen. Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn het overal even warm wordt. Zonder dat je daarbij de noodzaak hebt om te stoken op gas. Dat maakt natuurlijk het grote verschil.Dankzij de afstandsbediening is de Auronic Elektrische Kachel simpel aan te sturen. Dit betekent dus ook dat je niet alleen lekker behaaglijk erbij zit. Het is ook nog eens zo dat alles heel gemakkelijk te begrijpen is. Je kan dus direct beginnen met stoken en er zeker van zijn dat de ruimte al snel goed op temperatuur komt.

2. Cecotec Elektrisch tafel ventilatorkachel


De Cecotec elektrische tafel ventilatorkachel kan standen tot 2.000 watt aan. Daardoor kan je dus ook heel simpel voor de juiste mate van verwarming in huis zorgen. Het gebruik van de lucht om deze te verwarmen en weer terug de ruimte in te blazen zorgt voor een snelle en gelijkmatige verwarming van elk soort ruimte. Dit kan een woonkamer, maar ook een caravan zijn. Terwijl ook kantoorruimtes of badkamers verwarmd kunnen worden.

De ventilatorkachel van 2.000 Watt is bovendien niet alleen geschikt om te verwarmen. Er is ook een derde stand die juist helpt om voor verkoeling te zorgen. Op die manier kan je er dus ook in de zomermaanden veel plezier van hebben. Het verwarmen of verkoelen met de ventilator gaat ook nog eens volledig geruisloos.

De Cecotec Elektrische tafel ventilatorkachel kent een compact design. Daardoor is deze dus ook heel gemakkelijk in allerlei soorten ruimtes te gebruiken. Door het lage gewicht en de aangebrachte handgreep is het ook nog eens zo dat de kachel heel gemakkelijk te verplaatsen is. Gebruik deze dus waar en wanneer je wilt.

3. Mill SG2000MEC


Hou je van design, dan is de 2000Watt Wifi zwart convector elektrische verwarming van Quality Heating wellicht voor jou de juiste keuze. Aan de voorzijde zit een glasplaat waardoor de zwarte binnenkant van de kachel extra goed opvalt. De kachel is met 3,2 centimeter erg smal en eenvoudig plaatsbaar. Montage is mogelijk middels de bijgeleverde materialen.

Wil je de 2000Watt Wifi zwart convector elektrische verwarming vrijstaand plaatsen, bestel dan de handige pootjes bij. Deze 2000 watt kachel kun je ook in de badkamer gebruiken. Kies dan wel een droge plaats. Deze moderne kachel is efficiënt in te stellen via de App van Quality Heating. Uiteraard is er een thermostaat (nauwkeurig tot op 1° C, maar er zitten ook diverse handige snufjes op deze digitale bediening. De kachel heeft een duidelijk afleesbaar paneel. Wat betreft beveiliging is de 2000Watt Wifi zwart convector elektrische verwarming goed uitgerust.

De elektrische kachel van 2000 watt is dubbel geïsoleerd en dat is een prettig gevoel indien je deze in de badkamer plaatst. Bij omvallen of verhitting schakelt de kachel onmiddellijk uit. Een complete kachel die je zowel thuis, op kantoor of in een werkruimte comfort biedt.

Een elektrische kachel van 2000 watt


Waarom worden elektrische kachels eigenlijk ingedeeld op basis van wattage of vermogen? In de eerste plaats zegt het vermogen iets over de prestaties van een elektrische kachel. Met een vermogen van 2000 watt kan een kleine tot middelgrote kamer worden (bij)verwarmd. Reken daarbij op een maximum grootte van 20-25 m2. In de tweede plaats geeft het wattage het verbruik van een elektrische kachel aan.

Wat is het verbruik van een elektrische kachel van 2000 watt?


Hoe zit het eigenlijk met het verbruik van een elektrische kachel van 2000 watt? Een kachel van 2000 watt gebruikt op vol vermogen per uur 2 kWh. De kWh is de eenheid waarin de energiemaatschappij afrekent. De prijs is variabel maar kan je vinden op de site van jouw energieleverancier. Het verbruik van een elektrische kachel van 2000 watt is echter maar zelden exact 2 kWh per uur.

Wat kost een elektrische kachel van 2000 watt per uur?


Wat kost een kachel van 2000 watt per uur? Wat dit precies kost, is niet precies te zeggen, doordat de prijzen momenteel zo volatiel zijn. In 2021 kostte dit ongeveer € 0,20 per uur, maar inmiddels varieert het van de € 0,50 en € 0,70 per uur, inclusief energiebelasting. De kosten voor een elektrische kachel van 2000 watt kun je dus het beste zelf berekenen.

De meeste exemplaren zijn uitgerust met een thermostaat en dat betekent dat er slechts zoveel energie wordt gebruikt als nodig is om de ruimte op de gewenste temperatuur te houden. Indien je een elektrische kachel met App gebruikt, kan je meestal een goede indicatie krijgen van het werkelijk verbruik van stroom van je kachel.

De keuze van elektrische kachels in dit segment is enorm. Dat begint al bij een prijs van enkele tientjes, zoals de Maxxhome 38005. Deze voordelig kachel is echter niet in de top 3 opgenomen, omdat deze wellicht te eenvoudig van constructie is voor meer dan incidenteel gebruik. Kopers merken ook op dat de Maxxhome 38005 de eerste keren dat deze wordt ingeschakeld een onaangename geur geeft.

Conclusie: het beste elektrisch kacheltje van 2000 watt


Als je op zoek gaat naar een elektrische kachel met een vermogen van 2000 watt kom je al gauw terecht bij een convectorkachel. Deze worden snel warm en kunnen en kamer van 20-25 m2 snel comfortabel maken. Hieronder de beste 3:

1. Auronic Elektrische Kachel
2. Cecotec Elektrisch tafel ventilatorkachel
3. Mill SG2000MEC – design convectorkachel