Elektrische kachels 1000 watt

Waarschijnlijk ken je het gevoel wel, het wordt alweer wat killer in huis. Maar voor de korte periode dat je in een kamer bent, is het niet de moeite om de CV in te schakelen. Dan komt een elektrisch kacheltje van 1000 watt goed van pas. Veel sneller dan een CV wordt de kou verdreven en je kan de kachel precies op het juiste moment weer uitzetten. Dan ben je nog energiezuinig bezig ook. Hieronder een 3-tal kachels op elektriciteit met 1000 watt vermogen. Lees meer

Gerelateerde categorieën (3)

Uitgelicht: de 3 beste elektrische kachels 1000 watt


Als je op zoek bent naar elektrische bijverwarming voor in je woning, dan wil je natuurlijk wel de beste elektrische kachel van 1000 watt vinden. Deze moet veilig, efficiënt en stijlvol zijn. Hieronder vind je een aantal goede opties.

1. Ecoflex Atlantic convector elektrische verwarming


Als je de beste elektrische kachel 1000 watt zoekt, is de Ecoflex Atlantic convector elektrische verwarming zeker een kandidaat. Het is een convectorkachel, wat inhoudt dat er koude lucht wordt aangezogen en door een element wordt verwarmt. Direct na inschakelen wordt de kachel warm en je merkt al snel dat de ruimte comfortabel en gelijkmatig wordt verwarmd.

De Ecoflex Atlantic convector elektrische verwarming is een dun radiatormodel dat je eenvoudig aan de wand kan monteren met de bijgeleverde materialen. De kachel is ook geschikt voor de badkamer, bij voorkeur op een droge plek. Met een vermogen van 1000 watt is de Ecoflex Atlantic convector elektrische verwarming vooral bedoeld voor een kleine ruimte. De convector heeft een digitale bediening en heeft een thermostaat, timer en nog veel meer snufjes.

De Ecoflex elektrische kachel van 1000 watt is zuinig in het gebruik. Volgens de fabrikant bespaar je met dit model ongeveer 38% elektriciteit ten opzichte van vergelijkbare elektrische kachels van 1000 watt. De Ecoflex Atlantic convector elektrische verwarming is beveiligd tegen omvallen en oververhitting en gaat dan automatisch en onmiddellijk uit. Dit is een mooie en efficiënte kachel in deze categorie die je overal in huis kan plaatsen. Let op dat er geen kleding of andere zaken op deze beste elektrische kachel van 1000 watt worden geplaatst.

2. Adax Neo NP 10 KDT


Deze strak uitziende convector wordt geleverd met een montagebeugel en is eenvoudig aan de wand te bevestigen. De kachel heeft een vermogen van 1000 watt en dat houdt bij een elektrische convector in dat je ook echt 1000 watt aan warmte terugkrijgt voor de elektriciteit die je erin stopt. Warmteverliezen zoals bij een kachel met fossiele brandstoffen en schoorsteen zijn niet aan de orde bij de Adax Neo NP 10 KDT.

Deze elektrische kachel van 1000 watt is voorzien van digitale besturing en dat is efficiënt als je comfortabele verwarming zoekt zonder verspilling. Waar je ook bent, kan je de kachel inschakelen via het internet. Via de app kan je de thermostaat instellen en ook gebruik maken van de timer. Op die manier is de kamer precies op de juiste temperatuur als jij arriveert. Gelet op het vermogen is de Adax Neo NP 10 KDT geschikt voor een kleine kamer. Deze kachel is niet bedoeld voor een badkamer.

Deze moderne 1000 watt kachel heeft bescherming tegen omvallen en oververhitting. In dat geval wordt automatisch en onmiddellijk het verwarmingselement uitgeschakeld. Let bij gebruik van een verlengsnoer of contactdoos op dat deze geschikt is voor het wattage van deze convectorkachel.

3. Eldom convector elektrische verwarming 1000 watt


Deze convectorkachel is een handig en functionele kachel van 1000 watt waarmee je een kleine ruimte snel op temperatuur krijgt, bijvoorbeeld een studeerkamer, een serre of een vergelijkbare kamer. Echter kan je de Eldom convector elektrische verwarming 1000 watt ook in de badkamer monteren. Kies dan wel voor een droge plaats.

De convectorkachel zuigt koude lucht aan en verwarmt deze via een element. De warme lucht wordt zonder een ventilator (geruisloos) weer in de kamer gebracht. De Eldom convector elektrische verwarming 1000 watt heeft een digitale bediening en is voorzien van alle moderne snufjes die daarbij horen, zoals een thermostaat die tot een halve graad Celsius nauwkeurig is. Via de timer kan je exact instellen op welk moment de kachel moet inschakelen of weer uit kan. Dat is ideaal om efficiënt om te gaan met energie. De kachel heeft beveiliging tegen omvallen en oververhitting.

Let op dat er geen kleding of andere brandbare zaken op de kachel worden geplaatst. Omdat het verwarmingselement binnen de kachel zit, wordt de buitenkant niet extreem warm. Op de plaats waar de hete lucht de kachel verlaat, kan de temperatuur oplopen tot 50°C. Enige voorzichtigheid is derhalve geboden.

Een kachel van 1000 watt kopen


Op zoek naar de beste elektrische kachel van 1000 watt? Om een relatief kleine ruimte snel en comfortabel op de juiste temperatuur te krijgen is een convector van 1000 watt een goede keuze. Een voordeel van een elektrische kachel ten opzichte van andere modellen met fossiele brandstof is dat een elektrische convector sneller en gelijkmatiger een ruimte kan verwarmen. Ook zijn er bij een elektrische convector geen warmte verkiezen.

Wat verbruikt een elektrische kachel van 1000 watt?


Als een elektrische kachel van 1000 watt gedurende 1 uur op maximaal vermogen werkt, verbruikt deze 1 kWh aan stroom en zet dat ook volledig om in warmte. Er gaat geen energie de schoorsteen uit. Elektrische kachels werken het meest efficiënt in een goed geïsoleerde ruimte en zijn vooral bedoeld voor incidenteel gebruik. Om een elektrische kachel energiezuinig te laten functioneren is het een voordeel dat deze beschikt over een thermostaat en een timer.

Een 1000 watt kachel voor de badkamer


De meeste elektrische kachels worden niet als permanente warmtebron gebruikt, maar voor snelle verwarming gedurende een korte periode. Een kachel voor de badkamer is daarbij een goed voorbeeld. Let altijd op of een elektrische kachel geschikt is voor de badkamer. In dat geval moet deze voldoen aan norm IP 24.

Veiligheid bij een kachel van 1000 watt


Moderne elektrische kachels zijn goed beschermd tegen oververhitting en omvallen. Toch is het van belang voorzichtig te zijn met een apparaat dat een flink vermogen omzet in warmte. Wees zorgvuldig met montage en voorkom dat er zich brandbare materialen in de buurt van de kachel bevinden. Met kinderen en huisdieren in de ruimte is extra voorzichtigheid geboden.

Conclusie: de beste elektrische kachel van 1000 watt


Voor de kachels met een vermogen van 1000 watt is een selectie gemaakt van 3 moderne kachels met digitale bediening. De kachels ontlopen elkaar niet veel in mogelijkheden, kwaliteit en prijs, Het maakt duidelijk hoe groot de keuze is in dit segment:

1. Ecoflex Atlantic convector elektrische verwarming
2. Adax Neo NP 10 KDT
3. Eldom convector elektrische verwarming 1000 watt